Директен Уран: 14.01-19.08 и Ретрограден Меркурий във Водолей: 30.01-20.02

На 14 януари Уран тръгна напред и се готви да направи със замах своите помитащи промени, съвсем в унисон с революционния си характер. Първо ще ускори темпото и ще започне да ни побутва към разчупване на обичайната за нас изява и да ни тласка към експерименти.

В ретроградния си период Уран забави изпълнението на високите цели, осъществяването на грандиозните ни идеи. Тогава беше време да обмислим добре бъдещето си, а сега е време за смела реализация на замисленото. Но тъй като поведението на тази планета е напълно непредвидимо, ние няма как да знаем дали ще имаме удовлетворяващи резултати. Възможно е да изпитаме нервност, безпокойство, да искаме  да се противопоставим на напиращите да излязат на бял свят скрити проблеми, изискващи незабавни решения. За да си спестим лошите уранови енергии е нужно да действаме умерено и разумно, да анализираме подбудите си обективно, с помощта на здраво его и адаптивност. Така ще избегнем сривовете по пътя към мечтите- все пак Уран е смелостта, дързостта, той е този, който ни спасява от скованост, зацикляне, консерватизъм.

Продължаваме с урановото влияние върху Меркурий- планетата на ума, интелекта и комуникацията, транспорта, търговията, пътуванията.  На 8 януари Меркурий влезе в знак Водолей и  дейностите, които го характеризират, ще бъдат съпътствани от хаос и безпорядък. На 30.01 планетата обръща своя ход и става ретроградна. Днес тя вече е стационарна, което означава, че ретроградното влияние ще започне да се усеща. Уран, както вече знаете, отговоря за новите технологии и модерни достижения. Препоръчвам, ако не се налага, през този период – до 20.02 и още няколко дни, докато излезе Меркурий от ретроградната си сянка, не купувайте нови електроуреди, особено телефони, компютри, таблети, транспортни средства. Възможно е да се наложи да правите после рекламация, да има забавяне в доставката, изгубена пратка  или други неприятности. Припомням какво друго да не предприемате:

  • да не вземате важни решения,
  • да не започвате нова работа или бизнес проект- ще загубите пари и време,
  • да не водите важни преговори,
  • да внимавате с комуникацията- появява се лъжлива или скрита такава,
  • да не пътувате, ако не е спешно, особено със самолет.

Време е за преоценка на изборите, за слагане в ред на документите, за планиране, за довършване или корекция на започнати вече дела. Внимателно следете думите си- възможно е да останете неразбрани или грешно разбрани. Проверявайте за грешки всичко, което пишете. През този период  е обичайно да се върнат хора от миналото- бивши партньори, приятели, колеги. Обичайно е и да си загубите ключовете, да забравите ваши вещи някъде, да имате проблеми с интернет връзката, с асансьора. Подходящо време за покупки втора употреба, не за скъпи вещи, за разчистване на гардероба, преподреждане на шкафове.

Най-полезен период за вътрешен анализ и ретроспекция, насочване на енергията навътре,  осветяване на подробности, детайли, с цел подобрение и развитие.

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари