Как по-лесно да преминем през трудностите, които вещае януарското небе

Каква ще бъде Новата 2021? Ще ни върне ли тя стария живот? Няма човек на земята, който да не си задава тези въпроси. Проследявайки небесните конфигурации виждаме, че „ доброто старо време“, така, както го познаваме, с леснината и комфорта за някои неща, няма как да се върне. Годината ще бъде нестабилна, по-динамична, по-изненадваща – година на промени и то внезапни, защото Уран в Телец ще бъде главно действащо лице, в обтегнат аспект със злосторника Сатурн. Там, където е намесен Уран, няма как да е спокойно, ще има бури, /на физически и емоционален план/, светкавични развръзки, инциденти, събития с неочакван край.

Месец януари е особено наситен с напрегнати планетарни взаимодействия:

07.01- Марс се премести в Телец и ще остане там до 28.06. В сравнение с Овен, където беше разположен миналата година на трон, в свои води, сега в Телец Марс не може да прояви напълно себе си, но ще стане по-мек, по-спокойно ще върши делата си, напрежението ще падне и ние ще поемем глътка въздух. Това е в по-дългосрочен план, но…..от съществено значение в момента е съвпадът на Марс с Уран, който ще промени тоналността.

Уран на 14.01 започва стационарната си фаза и на 18.01 сменя курса- тръгва напред със заявка за неочаквани обрати. Периодът ще бъде натоварен психически, изпълнен с напрежение и заплаха от катастрофи, аварии. Много хора могат да усетят главоболие, смущения в съня.

В допълнение и Черната Луна /Лилит/ действа в близост до Уран и това усилва още повече опасното влияние на тройката.

Добре е да държим емоциите си под контрол, да се въздържаме от спорове, доказване на правотата си на всяка цена, да не участваме в игрите на егото.

На 08.01 Меркурий навлезе във Водолей и ще остане там до 16 март. Енергията на строгия и консервативен  Козирог-индивидуалист се сменя с тази на новатора Уран – управител на Водолей. Комуникацията ще стане по-освободена, без ограничения, насочена към интересите на колектива, ще се промени мисленето, начинът на общуване изобщо. У много хора ще се появи желание да видят живота си под друг ъгъл, да го преструктурират, като се стремят бързо да реализират новите идеи.

На 13.01, в сряда, ще се случи много важно Новолуние в Козирог, допълнено с енергиите на Венера и Плутон. То ще се отрази на работата ни, на кариерата като цяло, на нашите задължения и отговорности, на общуването ни с авторитетни фигури, шефове.

Плутон, както знаете, се свързва най-вече с идеята за трансформация, но и със страха и напрежението, което носи всяка промяна. Помислете добре как да замените досегашните си „неработещи“ модели на поведение с нови, които ще работят по-успешно, ще увеличат доходите или ще ви направят по-свободни, по-независими и по-щастливи на работното място.

Визуализирайте новото! Време е за обновление!!

Друг много важен, предизвикателен  аспект е квадратурата на  Новолунието със съвпада на Марс и Уран в Телец. Точният съвпад предстои на 21.01, но напрегнатото влияние вече се усеща. Актуални ще бъдат финансовите теми, касаещи доходите ни, спестяванията ни. Възможни са всякакви сътресения  и ограничения. Уран обича новото, модерното и той ще бъде по-опасен за хора, които се държат за установените правила, не приемат новите възможности и докрай драпат да си върнат позициите и доходите от времето  преди 2020. С помощта на Марс, който подпалва страстите, Уран ще бутне с охота старото, за да проправи пътя на промяната.

Днес и утре, 12.01., и Меркурий ще направи квадратура с Уран – ще очакваме проблеми с договори, документи, в предаване на информация, обтегнати разговори, нарушени планове, главоболие, безсъние. Нужно е особено внимание на пътя!

На 08.01  Венера влезе в Козирог до 01.02. Там тя е сериозна, не показва чувствата си. Козирог е знакът  на упоритите и последователни усилия и тези, които са поработили здраво, най-сетне ще получат нужното възнаграждение, признание за труда си и качествата си. Добре е да се инвестира в създаване на нови професионални връзки  или да се стартират сериозни, дълготрайни лични такива.

На 13.01, в деня на Новолунието, Венера ще направи хармоничен аспект с Уран и ще даде наистина добри възможности и обстоятелства в емоционален и материален план.

Време е да подредим ресурсите си, да определим целите си за годината и пътя, по който да вървим за реализирането им. Да отворим място за новото. Не е лесно, но само така ще бъдем в синхрон с водолейската енергия на 2021 година – успешни, запазвайки свободата си, идентичността си, но и емоционално свързани с другите.

Няма съмнение че 2021 ще бъде различна, ще бъде несигурна, защото епохалният съвпад на Сатурн и Юпитер в края на миналата година отвори вратата на един нов свят. Водолейската енергия е въздушна, лека, ще липсват тежките обременености на 2020, но Водолеят е знак и  на революциите, бунтовете, разрушенията. Нещата ще се случват ускорено. Затова е нужна промяна. Променяйте се, доверявайки се на себе си, без да чакате отвън авторитетна помощ. Въздухът е бърза енергия и за да се адаптираме, трябва да сме подготвени – време е за обучение, трупане на нови знания, отстраняване на ненужното, местене….

Подредете живота си и емоционалния си свят ….и годината ще бъде по- добра!!

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари