Коридор на затъмненията – 05 юни – 05 юли

Юни месец започна с така наречения „коридор на затъмненията“ – предстоят 3 затъмнения, /третото ще бъде на 5 юли/ от които 2 лунни и едно слънчево. Като добавим и ретроградността на 5 планети в същия период- без съмнение, месецът ще бъде динамичен и напрегнат от астрологична гледна точка.

Коридорът на затъмненията представлява процес на активни външни въздействия, но и на  вътрешни такива, провокирани от осъзнаване на определени ситуации. Това е време, в което пространството на избор е ограничено от обстоятелствата. Енергията е твърде силна, за да се плува срещу течението, трудно можем да променим хода на събитията. Но затъмненията  винаги  инициират нов етап от живота, който може да промени коренно неговия ход.

Ако погледнем назад във времето, те винаги са били свързвани с тайнственост, със злокобни предзнаменования за тежки събития, природни катаклизми или военни сблъсъци. Все още тези страхове живеят в колективното съзнание на човечеството, но задачата на съвременната астрология е  да помогне на хората да разберат, че всяко лунно затъмнение /винаги на  Пълнолуние/ е време за равносметка, приключване и освобождаване от излишни дела, хора и мисли, а всяко слънчево затъмнение /винаги на  Новолуние/ променя вътрешните ни нагласи, посяваме семената на новия си живот и така започваме следващия си  жизнен цикъл.

 На 05.06  в 22:12 часа настъпва Пълнолуние, придружено от  Лунно затъмнение  в Стрелец.

Луната е свързана с нашите чувства и емоции, затова и влиянието на затъмнението ще бъде най-вече върху настроението на хората. Ще има напрежение, силни вътрешни конфликти за изясняване на позициите. Скритите отношения ще излязат на преден план. Тайното ще стане явно. Нужно е  да внимавате със спонтанните решения и преценки и да се пречистите от емоции, които замъгляват ума. Това време може да бъде изключително позитивно, ако се вслушате във вътрешния си глас и интуицията си. Възможно е да се освободите от стари нагласи, да пуснете миналото си, да промените поведението си. Добре е да  направите това пречистване доброволно, защото ако затъмнението активира лична планета, ще бъде предизвикана криза и тогава принудително ще извършите промяната.

Ще бъдат засегнати темите по Стрелец:  чужбина, граници, държави, религия, международни отношения, образование, дълги пътувания, възгледи, вяра, убеждения, философия, мироглед.

Много хора ще променят посоката и начинанията си- къде и как ще живеят, какво и къде ще учат, други ще променят коренно възгледите си за живота, ще усетят внезапен порив да последват мечтите си. На дневен ред ще бъде  личната свобода- дали да бъдем себе си и дали и доколко да служим на някой друг. Честно да послушаме вътрешния си глас и да променим нещата, които не работят в наша полза. Вярата- в какво и в кого  вярвам, вярвам ли в себе си, най-вече – все добри теми за размисъл.

И нещо много важно- често ще усещаме двойственост  и неопределеност и ще се стремим да отсеем истината от лъжата. Търсейки я, може да попаднем на лечебна информация, на  интересна книга, която ще ни насочи към ново  интерпретиране на реалността или просто да се срещнем с човек, който ще се окаже важен учител за нас.

Изборът на посока и съответни действия през месец юни ще бъде затруднен от ретроградните планети, но и от нехармоничното взаимодействие на Светилата с Марс в Риби и стационарен Нептун. Липса на яснота ще се усеща.

Лунното затъмнение ще окаже най-силно влияние върху Близнаци, Дева, Стрелец и Риби  и тези, които имат лични планети и асценденти в тези знаци.

На 21 юни настъпва Новолуние и Слънчево затъмнение в Рак, часове след Лятното Слънцестоене. Това ще бъде последното от 2018 година насам затъмнение по оста на кардиналните знаци Рак/Козирог и последна възможност да направим ревизия  по темите на Рака и да коригираме нещата, свързани със семейството, с нашия дом, с родителите ни, с децата ни и родината, ако обстоятелствата го изискват. Въпреки, че на преден план ще изплуват “спешни“ неща, ускорени  именно от тази енергия на затъмненията, отложете решенията поне за седмица след събитието, защото все още няма да можете да видите цялата картина- 6 месеца продължава влиянието, ако Затъмнението прави аспект с планета от наталната карта. Ако не знаете как да постъпите, по-добре не предприемайте нищо.

Най-важното е да разберем, че затъмненията ни дават възможности за развитие и ние не трябва да ги пропускаме, а да ги видим навреме и да се възползваме от тях.

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари