Лунните възли по оста Близнаци- Стрелец 5 май 2020 – 12 януари 2022

Северният/ Раху/  и Южен /Кету/  лунен възел са фиктивни точки- пресечните точки на орбитите на Слънцето и  Луната спрямо земята. Това са местата, където се случват затъмненията, тогава Слънцето и Луната са в съвпад. На всеки 18 месеца възлите променят положението си, а така променят и нашия фокус. Показват ни, според знака, в който се намират, къде ще бъде насочено нашето внимание, нашите мисли, усилия, силата ни и най-вече къде ще има промени. Искаме или не, в дадената сфера, указана от възлите, трансформация ще настъпи и ние трябва да сме готови.

Възлите са разположени винаги  на 180 градуса  един от друг и действат заедно. В чисто тълкувателен план, Южният възел показва нашата карма, предишните ни опитности, талантите ни, миналото – откъде идваме, как сме живели в предишен живот, какво трябва да приключим или да трансформираме, за да еволюира душата ни, а Северният показва новите възможности, накъде отиваме в настоящето, какви задачи имаме да вършим, какви качества да развием. Там, където е Южният възел, сме проявили крайност и сега трябва да се придвижим към срещуположния знак, за да се осъществи баланс.

В последната година и половина – от октомври 2018 год. възлите бяха разположени по оста Рак-Козирог, а от 5 май 2020 год. сменят знак и заемат позиции по оста Близнаци – Стрелец  до 18 януари 2022 година.  Тежката енергия на кардиналните знаци Козирог и  Рак ще се смени със съвършено нова, по-свежа, по-лека, на подвижните Близнаци и Стрелец.

Консервативните ценности по Козирога все повече няма да бъдат актуални, ще се сменят концепции, новото време ще налага нова философия. Старата епоха на материално благополучие, на притежанието – да имаме все повече и повече, на стремежа към власт и кариерно издигане на всяка цена, си отива. Сатурн, господарят на Козирог, вече влезе, макар и за кратко, във Водолей, на 11 май ретрограден ще се върне в Козирог, и в края на годината ще се установи окончателно във въздушния Водолей. Тече подготовката на преход към новото време,  за което е добре да сме подготвени психически, да бъдем по-адаптивни, по-приспособими, да прилагаме информацията бързо и точно. Последният период, в който възлите са били по същата ос е от октомври 2001г. до април 2003г. Спомнете си кои са били важните, запомнящи се събития  във вашия живот тогава. Не че сега ще се повторят, но вероятно вашият фокус и усилия ще бъдат насочени в същата посока, в същата сфера на живот.

В територията на Близнаци и Стрелец попадат информацията /вярна и невярна/ и боравенето с нея /клюки, любопитство/, пътуванията – далечни и на по-близки разстояния, чужбина, образование, търговия, философия, религия, право, ежедневните ни контакти, близкото ни обкръжение, нашите братя и сестри. Присъствието на Южен възел в Стрелец ще открие нови възможности за разширение, обучение, откриване на нови светове, далечни пътувания, но…по нов начин, съобразено със  специфичната ситуация – най-често виртуално.

А Северният възел в Близнаци ще ни тласка да пробваме наученото и да го приложим в реалния живот, съобразявайки се с реакциите, с условията, с конкретните детайли.  Стрелецът вижда голямата картина, чертае стратегията, а  Близнаците практически и тактически ще я осъществят.

При разположение на възлите Рак-Козирог, естествено, най-засегнати бяха представителите на тези зодии, също така Овен и Везни, а сега големите промени очакват Близнаци, Стрелци, Риби и Дева. Всички, които имат лични планети  или група планети в тези знаци, ще бъдат под въздействие на възлите. Тези, които имат в наталната си карта такова разположение на възлите, ще имат повече и по-значими събития в живота си през следващите 18 месеца. Разбира се, промяната в положението ще се отрази в по-малка или по-голяма степен на всеки от нас.

Оста  Близнаци – Стрелец е оста на знанието, на обучението и комуникацията. Хубаво е да разберем, че всички   трябва да бъдем“ ученици“ през този период, колкото и да смятаме, че сме умни и мъдри. Всеки, който влезе в живота ни ще бъде наш учител, всяка ситуация също. Да се научим да общуваме конструктивно, да приемаме различните гледни точки гъвкаво, да разговаряме, без да досаждаме, да изслушваме, без да критикуваме- това са новите задачи за периода.  Да проявим бърза реакция, находчивост, сръчност, любознателност- тогава ситуацията ще е на наша страна. Да проверяваме  всичко казано и чуто, защото ще има и лъжи и двуличие, да не влизаме в токсична информационна среда.

Възлите са един от важните показатели за посоката, в която ще се развива живота на човека. Оста, на която са разположени е сферата на психологическите ни победи и поражения, за които останалите, даже най-близките ни хора, дори не подозират. Там постигаме и най-важните си победи-тези над себе си!

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари