Новолуние в Близнаци 2020 година

На 20ти май Слънцето навлезе в територията на Близнаци и ще остане до 21ви юни. Знакът се изпълни с присъствие и съдържание поради факта, че  Венера и Меркурий също са там. Периодът е значим и поради преместването на Северния лунен възел в Близнаци, и предстоящото /на 5 юни/ лунно затъмнение.

Усещате ли как енергията става по-лека, по-ефирна, а отношенията по-леки и приятни? Близнаците се отличават с любопитен и жив ум. Обичат разнообразието, въодушевяват се от всяка промяна, която им налага животът и приемат това, което им се случва с мъдрост и широко сърце, дори и това да изглежда повърхностно понякога. Общуването е като дишане за тях. Те са тук и сега, за разлика от противоположния им знак Стрелец, който е в бъдещето. Сега е време да се замислим как общуваме с другите, имаме ли проблеми в комуникацията. Не е важно колко умно и красиво говорим, а дали ни разбират другите. Нека ги слушаме повече и да приемем техните гледни точки.

Периодът е добър за :

 • търговия, посредничество, преподаване и обмен на информация
 • да учим, да посещаваме курсове, да се преквалифицираме
 • да пътуваме на кратки разстояния- не в чужбина.

На 22ри май  в 20.40ч. ще настъпи Новолуние в Близнаци.

Неговият Управител – Меркурий ще бъде в съвпад с ретроградна Венера, а заедно двете планети   ще бъдат в напрегнат аспект с Нептун /знак Риби/. Самото Новолуние пък ще бъде  в квадратура с Марс- пак в знак Риби. Риби символизират заблудите, неяснотите, лъжите. Често ще се чудим дали тази информация, която чуваме, е достоверна, можем ли да я споделим. Изобщо доколко да говорим и доколко да мълчим.

Уж ще бъдем информирани /Близнаци/, а няма да знаем какво се случва /Риби-тайните/. Изводът е – да не се доверяваме на всякакви източници, да внимаваме с лъжи и самозаблуди, всичко да минаваме през нашата интуиция. Хубавото е, че ще ни се даде възможност да намерим по-висш смисъл на нещата, които ни се случват.

Навлизаме в раздвижен, мобилен период. Ще се раждат нови идеи и ние ще трябва да проявяваме креативност, за да се приспособим към новото успешно и с лекота, така, както Близнаците го умеят.  Многото планети в знака ще увеличат суетенето, прибързаните действия, нервното напрежение, тъй като астрологично там се проектира нервната система.

 • Използвайте дните на Новолунието като възможност да направите нови връзки между нещата, да получавате нова информация и да давате на другите такава.
 • Близнаците отговарят и за братята и сестрите. Помислете си как общувате с тях- от сърцето си или по-скоро незадълбочено. Те също имат нужда от подкрепа и кураж, особено ако им предстои промяна.
 • Не се впускайте в любовни авантюри с очаквания /това вече си го знаете от ретроградна Венера/
 • Не подписвайте договори и документи, още повече на 18ти юни Меркурий става ретрограден, а преди това е в стационарната си фаза, която също не е за пренебрегване.
 • Възможни са отложени пътувания, объркани разписания, недоразумения, глоби и други нервни ситуации на пътя.

Не забравяйте да напишете желанията си, свързани с:

 1. Стимулиране на учене и намиране на точната информация.
 2. Подсилване на уменията за общуване с братя, сестри, съседи, съученици, съквартиранти.
 3. Насърчаване на социалните контакти и позитивната комуникация.
 4. Успокояване на психическото безпокойство.
 5. Всичко, касаещо движението- автомобили, кратки пътувания.
 6. Възстановяване на здравето по отношение на ръце, китки, рамене, бели дробове, дишане, сенна хрема и нервна система.

И най-важното- да направим избор как да живеем, следвайки мечтите си , изпълнявайки идеите си, но мислейки за другите- нашите приятели, партньори, нашето близко обкръжение. Да усещаме свързаността си с тях като част от семейство. Защото без тях са не са възможни нито вълнуващите  пътувания, нито дългите приятни разговори и разнообразни емоции, за които Близнаците мечтаят.

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари