Ретрограден Плутон 24 април- 04 октомври 2020г.

Плутон е кръстен на Хадес- древногръцки бог на Подземния свят и на мъртвите. Чувствата, които изригват под негово влияние са страховити, крайни и драстични. Той символизира мощните първични сили, обитаващи нашето подсъзнание. Действа като рентген, който ни показва директно истината, независимо дали сме готови за нея.

Това е бавна, колективна планета, която обикаля зодиака за 248 години и стои в един знак цели 21 години, като оказва влияние върху планетарните процеси – политически и икономически, засяга съдбата на цели поколения.
Като управител на знак Скорпион, Плутон се свързва с дълбоката трансформация на личността, с раждането и смъртта, секса, със ситуациите на опасност, с крайностите, с вътрешните резерви на личността, особено при екстремални условия, с интуицията и безпогрешната възможност да се вижда невидимото. Манипулация, контрол, агресия, фанатизъм, отмъщение и насилие са други негови ключови думи, изпълнени с отрицателен смисъл.

Тази често пъти изпепеляваща енергия е много мощна и трудна за разбиране.
На 24 април планетата премина в ретроградно движение до 4 октомври тази година – 2020. При ретроградните планети енергията е обърната навътре, към нас самите.

Появява се възможност за среща с тъмнината в нас и нейното осветляване. Ще се върнат стари ситуации, проблеми, нерешени и прикрити от нас, свързани с власт, пари, секс, страхове, маниакални състояния. И ние трябва да се справим с тях, без да обвиняваме другите, а като трансформираме себе си, като се разделим със старата енергия, държала ни на едно място доста дълго време. Решението за промяна трябва да е наше, а не под нечий натиск, да го вземем доброволно, защото в противен случай Плутон ще ни подтикне, понякога по-грубо, да го направим. Затова нека не се противим, а да инициираме тези процеси естествено. Ретроградният период е време да осъзнаем истинските си нужди и мотивация. Възможни са промени във всяка област на живота, особено по отношение на нашата работа – удовлетворява ли ни тя, какво искаме да променим? Взаимоотношенията между различните поколения в семейството биха могли да бъдат засегнати, ако е нужна ревизия в тази посока.

В емоционален план – поява на фобии, покачване нивото на стрес, разрушителни чувства и емоции. Гняв, агресия, недоволство, покачване на напрежението. Не е лесно, но е нужно да намерим начин да отпушим тази нагнетена енергия и да я насочим към нещо ново – съзидателно и градивно.
Плутон ни учи, че животът се развива, а с него и ние трябва да се развиваме, а, за да получим новото, първо ще се разделим със старото. Да, ще се активират страховете ни за оцеляване, ще се чувстваме в несигурно пространство, но за да осъществим промяната е нужно действие и постоянство. Да позволим на скритите емоции да се издигнат на повърхността, за да ги трансформираме, без да им позволим да ни завлекат обратно.
В духовен план – вникване в дълбочина, в причината на нещата, извършване на духовни практики, не само да четем /по Меркурий/, а да прилагаме натрупаните знания.
Пожелавам смислена и ползотворна вътрешна работа през следващите 5 месеца !

Автор: Евгения Вълчева
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари