Ретроградна Венера от 14 май до 26 юни 2020 година

Традиционно Венера е наричана Богиня на любовта и красотата. Тя управлява знаците Везни и Телец. Отговаря за нашите взаимоотношения с любимите ни хора, бизнес партньорите ни, нашите пари, финансовите ни ресурси. Свързана е и с представите ни за красота, естетика, комфорт, хармония и баланс.

Положението на Венера в  наталната карта показва способността на човека да постигне близост и интимност с другите, както и до каква степен обича себе си. В женски хороскоп показва начина, по който жената приема и изразява любовта си, кои са блокажите и пречките да я изяви, как проявява своята женственост, какво би я направило щастлива в любовта. В мъжки хороскоп отразява женския аспект в душата на всеки мъж, който той проектира върху жените в интимните си връзки, търсейки подсъзнателно своя вътрешен идеал.

Когато Венера стане ретроградна, а това се случва на всеки 18 месеца за срок от 40-44 дни, тя може да обърка  вашето емоционалното състояние много сериозно, както и отношенията ви. Енергията на планетата не може да намери правилния път, по който да се реализира, остава у човека и може да създаде проблеми. Силните емоции, които бушуват, не могат да бъдат изразени, съществува дисонанс между начина, по който се чувствате и начина, по който ви възприемат.

През този период ще бъдем принудени да преосмислим всичко, което се отнася до нашите взаимоотношения и финанси:  от това дали сме достатъчно красиви и привлекателни, поглеждайки се в огледалото, до….какво и кой ни носи комфорт и щастие, това ли е точният човек до нас, това ли е работата, с която искаме да се занимаваме и носи ли ни тя желаните пари и удовлетворение.

Какво не трябва да правим? Да не приемаме твърде сериозно мислите си, флиртовете и увлеченията си, желанието да променим статуквото във връзката си, да не водим тежки разговори с цел изясняване на ситуацията с партньора си.

Дори и да се запознаете с нов човек, който ви вълнува и привлича неустоимо, не бързайте да полетите в небесата- скоро ще разберете, че не си е струвало. Рискът от разочарование е реален. Опасността двойките да се разделят временно, а при някои и завинаги е доста голяма-затова мерете думите си, не предприемайте важни крачки, поне докато Венера не тръгне в прав ход. А за сключване на брак или годеж в този период- не си и помисляйте!  Не след дълго ще се окаже, че сте напълно неподходящи за съвместен живот.

Ако все пак сте взели  добре обмислено решение за развод, сега е моментът. Приключването  показва, че нещата отдавна не са вървяли добре.  Важно е да подчертая, че  ретроградната Венера  не може да разруши стабилна връзка. Може дори да има добър ефект, особено ако започнете да разбирате по-добре желанията на другия човек. Това е точното време за хармонизиране на отношенията- правете повече жестове един към друг и то  без особен  повод.

Докато продължава периодът, не предприемайте никакви по-сериозни промени във външния си вид- прическа, цвят на косата, стил на обличане, както и промяна на обстановката в дома. Това важи най-вече за скъпи козметични процедури- корекции, пластични операции, а не за маникюр или регулярно посещение при фризьор.

По отношение на външния вид и здравето- отлично време за диети, масажи, овлажнителни процедури и релакс. Не експериментирайте с нова козметика, без значение дали е  за лице или за коса, тяло. Не се претоварвайте физически!

Сега не е време и за покупка на бижута, произведения на изкуството. Може да  въведете ред в дома си, за да стане той по-уютен, но без големи ремонти, без покупка на нови мебели, картини.

Не купувайте ново жилище, нова кола, особено, ако е скъпа. Планирайте, но отложете реализацията!

Неподходящ момент за регистриране на нова фирма! В бизнеса са вероятни скандали и раздели с бизнес партньори.

Не започвайте курсове по мода, дизайн, стилистика!

Не е желателно да организирате скъпи и шумни събирания, купони.

Що се отнася до финансите- станете по-отговорни към парите, не харчете безразборно и то особено за неща, които не са от първа необходимост, а са излишен лукс, запълвайки емоционална празнота.

Може да разчистите гардероба си от стари и непотребни дрехи, но без шопингтерапия-после няма да харесате купеното и ще съжалявате. Покупки от магазини втора употреба- може.

Продавайте вещи, които не ви служат повече!

Не давайте и не вземайте пари назаем!

Ретроградната Венера провокира срещи с хора от миналото, бивши партньори или ще се наложи да се изправите срещу проблеми, които сте смятали за решени. Това е добър момент, ако има нещо недовършено, недоизказано, болка и разочарование, да се уточни и приключи по правилния начин – с прошка. Ако пък е възможно – да се поднови, но обикновено е временно. Важно е да осъзнаете грешките си  или пропуснатото. Ще бъдат засегнати хора, които таят в себе си и не желаят да обсъждат проблемите, откритите и спонтанните няма да бъдат засегнати в такава степен.

Ретроградната Венера осигурява пространство на сърцето, свързвайки се с ума да донесе повече радост, игривост и творчество в ежедневието. Във всеки от вас живее цял един свят и сега е времето да го изразите  на езика на вашата душа- в текст, поезия, игри.

Периодът е положителен за всички, които са родени с ретроградна  Венера. Те се отличават с емоционална интровертност и винаги има някакви особености или пък забавяне в любовния живот и финансовите теми. Не са склонни да прекрачат собствените си представи за нормално протичане на връзките. Оставят на заден план или пренебрегват напълно нуждите на другия. Имат проблеми със самооценката. Силно са вглъбени в себе си и собствените си емоции до такава степен, че не могат да ги изразят и изглеждат  студени и дистанцирани, но всъщност са доста раними.

Ако рожденият  ви ден  се пада в този период, ретроградността ще оказва влияние дълго време, може дори цяла година. Това се случва веднъж на 8 години. Припомнете си какво ви се е случило тогава и как ви се е отразило- от 16.05. до 26.06.2012 година.

И така …обобщавайки, да…хаос е възможен до 25 юни, неразбирателство в личните и интимни отношения, но смисълът на ретроградния период е да се обърнем навътре съм себе си, да преосмислим и пренаредим темите за любовта и парите. Това съвсем не означава, че ще късаме и ще хвърляме. Тези процеси са целебни и полезни, ще можем да „прогледнем“ в настоящето, да подредим всичко в себе си, да изнесем старото и  да продължим в бъдеще обогатени- обичани и обичащи.

Автор: Евгения Вълчева, астролог
Ако желаете лична астрологична консултация, свържете се с нас през формата за контакт ТУК!

Ваша,
Ирина

Вашите коментари