Астрологията за децата

Отношенията между поколенията са били от първостепенно значение във всяко семейство, откакто свят светува. Въпросите за отглеждането и възпитанието на децата по „най-добрия начин“ вълнуват всеки родител. Да е щастливо, материално осигурено, успешно реализирано – на какво ли не са готови мама и тате за своята рожба! Но как да подсигурим този нелесен процес, без да отклоняваме децата от собствения им път, без да се стремим да ги превърнем в свое подобие, без да налагаме своите представи за успех и без да ги превръщаме в жертви на нашите собствени потребности и неудовлетворени амбиции.

Астрологията дава отговори в тази посока. С раждането си детето идва с наталната си /рожденната си карта/ –  тя представлява един вид програма, която трябва да бъде изпълнена. Родителите са хората, които ще помагат за реализирането на желанията, показани от Слънцето, тръгвайки от базата, ресурса- Луната, минавайки през Асцендента- лицето на човек пред света, което той използва да защити истинския си Аз /Слънцето/.

Асцендентът е фокусната точка, през която се пречупва всичко и той до голяма степен определя начина, по който възприемаме външния свят. Зодията или слънчевият знак  е този, който детето трябва да развива в живота си, а Луната е това, с което е родено, което познава, територията, на която ще стъпи и ще получи сигурност и спокойствие. В астрологията Луната е сигнификатор на майката и показва каква е тя в очите на детето и това няма нищо общо с нейните качества в други житейски роли, като съпруга, приятел или професионалист. Чрез разположението на Луната по знак можем да преценим как детето възприема майка си. Познаването на лунния знак ще позволи на родителите да разберат по-добре нуждите на детето си, каква ще бъде неговата емоционалност и инстинктивна реакция в различните житейски ситуации.

Разбира се, освен позицията на Слънцето и Луната, важна информация за характера на детето дават и другите лични планети- Меркурий- за ума и начина на мислене, Марс – за волята  и начина, по който ще действа, Венера- за това, което обича и цени и това, което му доставя радост и удоволствие. Астрологията би могла да помогне на  родителите да открият силните и слабите страни на детето си, неговите таланти, заложби и в голяма степен да даде съвет как биха могли да избегнат конфликтните ситуации.

На 1 юни вероятно ще зарадвате децата си с подарък или със забавно преживяване. Но ако подарите на себе си малко конкретни астрологични знания за индивидуалността на вашето  дете, шансът да изградите добра основа на отлични взаимоотношения, разбирателство и толерантност нарастват.

В чест на празника имате възможност да поръчате консултация за Вашето дете на стойност 40лв., ако направите поръчката си на 1ви или 2ри юни на моя имейл: evgeniavalcheva@abv.bg

Необходими данни: час, ден, месец, година и място на раждане.

Ваша,
Ирина