Юпитер в Телец раздава благини!

На 16 май планетата на късмета Юпитер ще се настани в територията на Телец и ще остане там до 26 май  2024 година. Престоят му в Телец се случва веднъж на 12 години, поради това, че планетата пребивава във всеки знак една година и така изминава за 12 години целия зодиак. Телец е земен знак, знакът на парите, материалните притежания и личната самооценка.

Присъствието на Юпитер тук и предстоящото Новолуние в последния градус на Телец на 19 май, ще фиксират темата на годината- пари, бизнес, недвижими имоти и последващите въпроси –  как да печелим пари, как и какво да работим, за да бъдем удовлетворени финансово, професионално, но и емоционално; къде да живеем, можем ли да направим първа крачка към мечтания дом. Земната стихия е насочена към задоволяване на основни /базови/ потребности – оцеляване, храна, топлина, към практичното и сигурното, към това, което може да се види и пипне. Земният човек е търпелив, упорит, реалист, със здрава ценностна система, работи ефективно и довежда започнатото докрай. 

Юпитер, от своя страна, е планета на изобилието, разширението, експанзията, успеха и оптимизма. Той материализира във физическия свят изобилие сякаш от нищото. Не се страхува да рискува и вярва, че всичко може да се реализира. Със своя консерватизъм и пасивност Телецът не е най-доброто място за Юпитер, който вечно търси нови възможности, лети към нови хоризонти, но този път  Юпитер ще действа заедно с Уран, който все още е в Телец до април 2026 година и всички ние ще бъдем побутнати да работим усилено и упорито /по Телец/, но по нов  начин /по Уран/, за да успеем да вкусим от Юпитеровия рог на изобилието.

Уран е изобретателен, планета на новото, на модерното, непознатото, на технологиите. Той предвожда процеса на еволюция, кризата превръща във възможност.  Целите ни са различни, но ще можем да ги постигнем по-лесно като  “разширяваме” и надграждаме себе си,  своите качества, умения, творчески способности. Да трупаме знания е добра инвестиция – дали чрез курсове, дали чрез изучаване на чужд език или каквото и да е друго повишаване на квалификацията. Ще спечелят тези, които се стремят да надхвърлят себе си като изоставят старите модели на работа и печелене на пари, които не са ефективни и не им носят радост и удовлетворение, като изберат нови професии, като построят една нова реалност за себе си и и за семейството си. 

Периодът е чудесен за самообразоване, личностно развитие, за инвестиране в нов бизнес или реорганизация на съществуващ, за покупка на недвижим имот или ремонт и преустройство на дома, покупка на нови мебели, за всички дейности, свързани със запазване на здравето и разкрасителни процедури, за работа с чуждестранни партньори /чужбина е ключова дума Юпитер/.

Периодът е сходен с този от юни 2011 година до юни 2012 година, когато Юпитер пак е бил в Телец. Спомнете си какви “дарове” сте получили  от Вселената тогава, какво е довело до повишаване на самооценката ви и какво още ви е нужно да постигнете сигурност и стабилност. Юпитер дава силен стимул да постигаме успехи и това се случва, понякога по-лесно, отколкото сме очаквали, но само ако се използва мъдро. Ако сме неразумни, води до ПРЕКАЛЯВАНЕ, ПРЕУВЕЛИЧАВАНЕ – други, много важни характеристики на Юпитер.

Отрицателните качества на Телец, подсилени от Юпитер са силно чувство на притежание, алчност, разточителност, склонност към измами и беззаконие. Това може да доведе до конфликти, финансови спорове. Юпитер е склонен да си угажда и може да тласне човек да използва храната като емоционална утеха. Тези хранителни пристрастявания и зависимости се влияят от енергията на планетата, която иска още и още…

В заключение ще кажа въодушевено: Време е за сеитба! Посейте семенцата в топлата и гостоприемна почва /Телец/ и  гледайте как  мечтите покълват! Започва една година с безценната помощ на великодушния, широко скроен и щедър Юпитер. Влезте във вибрацията му и рискувайки премерено, вървете напред и крачка по крачка постигайте целите си!

Автор: Евгения Вълчева, астролог

За изготвяне на личен хороскоп, свържете се с нея на имейл адрес: evgeniavalcheva@abv.bg

Ваша,
Ирина